Vyzkoušejte jednoduchý recept na samotný závěr grilovací sezóny. Důležitá je především marináda.
Grilování patří k teplému letnímu počasí podobně jako koupání a lenošení u vody. Není se tedy čemu divit, že si tuto speciální přípravu pokrmů oblíbily masy lidí. Aktuálně se pomalu grilovací sezona chýlí ke konci, nicméně ještě stále i na podzim se najde spousta krásných prosluněných dní, kdy si budete moci připravit závěrečné grilované lahůdky. Že byste potřebovali nějaký zajímavý tip? Tak to jste na správném místě. Poradíme vám jednak vynikající recept na medová kuřecí křidélka a jednak se zaměříme na speciální jakostní sojové omáčky Kikkoman, jež mohou být základním stavebním kamenem mnohých pokrmů.
Recept není nijak náročný, důležitá je především marináda, jež dá křidélkům výraznou nasládlou chuť.
Budeme potřebovat:
Jak postupovat?
Velmi jednoduše. Veškeré ingredience smícháte dohromady a nakonec do nich naložíte kuřecí křidélka. Necháte marinovat minimálně 2 hodiny na chladném místě, optimálně v lednici. Budou-li křidélka v marinádě celou noc, rozhodně jim to jen prospěje. Část celé marinády vám ještě zůstane, nicméně nevylévejte ji. Bude se vám hodit při grilování na potírání masa. Marinády budete mít na 4 kuřecí křidélka, případně na 2 stehna.
Sojová omáčka Kikkoman jako jedna ze základních ingrediencí
Na trhu se v České republice lze setkat se spoustou různých sojových omáček od mnoha výrobců. Chcete-li vsadit na kvalitu bez jakýchkoli umělých látek, vyplatí se nakoupit některou ze sojových omáček Kikkoman. Představme si je tedy mnohem podrobněji.
Tradiční přírodní dochucovadlo
Sójová omáčka Kikkoman se i dnes vyrábí podle specifického receptu starého více než 300 let! Jedná se o přírodně fermentovanou omáčku, která mnohdy slouží jako vynikající zdravá alternativa soli. Rodinný recept pochází ze 17. století a vztahuje se ke dvěma japonským rodinám Mogi a Takanashi. Tyto rodiny začaly vyrábět omáčku ve městě Nedo a dodávaly ji přes řeku do dalšího rozvíjejícího se města Edo – dnešního Tokia. Dnes se tato omáčka vyrábí po celém světě a je vyhledávaným dochucovadlem.
Tajemství použitých surovin
Tradiční japonský recept pojímá využití celkem čtyř základních surovin. Jsou jimi pšenice, voda, sůl a sojové boby. Přírodní proces fermentace, kterým jejich směs prochází, trvá 6 měsíců. Součástí omáčky jsou také přírodní mikroorganismy, které vlastní společnost Kikkoman. Přírodní kyslík a také přidaný kyslík dokážou vytvořit až 300 vůní. I proto lze volit z mnoha druhů omáčky Kikkoman. Jakou si zvolíte vy, je už ryze na vás samotných.
Další tipy na zajímavé recepty se sojovou omáčkou Kikkoman
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena