Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem

Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem

Výsledky hubnutí s tukožroutskou polévkou jsou jedny z nejviditelnějších. Navíc se tělo kompletně vyčistí, zbaví nadbytečné vody a upraví se zažívání. Tak proč to nezkusit?

79470×

Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na polévku si připravíme 1 hlávku zelí, 1 kg mrkve, 4 - 5 velkých cibulí, 4 - 5 rajčat, 2 zelené papriky (případně 4 bílé), čtvrtku celeru, sůl a pepř. 

Tukožroutská polévka

2) Zelí zbavíme svrchních listů, nakrájíme na osminky, odkrojíme tvrdý košťál a zelí nakrájíme na nudličky. 

Tukožroutská polévka

3) Papriku očistíme a také nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky nebo hranolky, stejně tak oloupaný celer. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. 

Tukožroutská polévka

4) Všechnu zeleninu (kromě rajčat) vsypeme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zcela ponořená. 

Základ na tukožroutskou polévku jen mírně osolíme, opepříme a dáme vařit, dokud není zelenina na skus. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a ke konci vaření je hodíme do hrnce k ostatní zelenině. Uvařená zelenina nesmí být ve finále příliš tvrdá, ale ani rozvařená. 

Tukožroutská polévka

5) Když máme tukožroutskou polévku hotovou, podle potřeby ji dochutíme a můžeme podávat. 

Tukožroutská polévka

6) Tukožroutskou polévku jíme 7 - 14 dní, během této doby můžete sníst libovolné množství polévky.

K ní si každý den dopřejeme jen povolené potraviny - další ovoce (kromě banánů) a zeleninu, později i bílé maso, ryby či rýži. 

Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka a finanční náročnost

Za zelí, mrkev, celer a cibuli si započítáme cca 50 Kč, za papriku a rajčata přibližně 60 Kč. Tukožroutská polévka nás tak vyjde na 110 Kč. 

Další recepty na výborné polévky a dietní pokrmy

user-icon

autor Michy