
Recept na smažený sýr v trojobalu krok za krokem tak, aby se opravdu podařil.
Budeme potřebovat 2 plátky sýru gouda cca 1 - 1,5 cm silné, půl hrnku hladké mouky, 1 hrnek strouhanky, 2 vejce, olej na smažení (slunečnicový nebo řepkový).

Nejprve si nachystáme tři talíře na přípravu trojobalu, tedy hladkou mouku, do dalšího talíře strouhanku a ve třetím talíři rozkvedláme vejce.

Silné plátky goudy obalíme nejprve lehce v hladké mouce tak, aby přilnula ve velmi tenké vrstvé na celý povrch sýru.
Poté namočíme do talíře s rozšlehaným vejcem a přetočíme i na druhou stranu. Nyní přesuneme do talíře se strouhanku a důkladně přitiskneme taktéž na celý povrch.

Stejným způsobem si přichystáme oba plátky goudy. Obě vrstvy trojobalu jsou velmi tenké, avšak zabrání vytékání sýra.


Obalený sýr vložíme do rozpáleného oleje, poté ihned snížíme teplotu na téměř polovinu. Smažíme dozlatova z jedné strany, poté otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu.

Hotový smažený sýr ihned podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.

Recepty, které se mohou hodit:
Smažák s novým bramborem a oblohou
Na čem smažit aneb Které tuky jsou nejvhodnější na řízky i koblihy?
Tápete, na čem smažit, aby byl výsledek dokonalý? Aby zvolený tuk byl správný, nezanechal pachuť a dokázal unést vysokou teplotu? Pojďme si říct, co se nejlíp hodí na řízky, co na koblihy a na čem můžeme bez obav smažit langoše i rybí filé.
Zahřešte si: Nejlepší recepty na dozlatova smažená jídla
Geniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena