
Sádlové koláčky patří mezi vánoční cukroví, které je již po upečení křehké a nemusí se péct s předstihem. K jejich přípravě stačí jen 5 ingrediencí a upečené jsou raz dva.
Na 2 plechy sádlových koláčků budeme potřebovat 300 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g sádla, 70 g kakaa a přibližně 150 g rybízové nebo jiné kyselejší marmelády na dohotovení.

V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouku, cukr a kakao.

V menším hrnci rozpustíme sádlo.

Rozpuštěné sádlo přidáme do mísy a zpracujeme v těsto.

Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut uležet v lednici.

Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kuličky.
V sádlových kuličkách následně vytvoříme malíčkem nebo koncem vařečky důlek.

Sádlové kuličky vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme 15 minut.

Ještě teplé sádlové koláčky plníme marmeládou.

Sádlové koláčky uschováme na vánoční svátky v krabičce či dóze.
Koláčky podáváme s ostatním vánočním cukrovím.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Babiččin trik pro dokonalé pečení: trochu sádla a těsto se vám odvděčí
Sádlo se vrací do našich kuchyní. Zvlášť v pečení ukazuje, že má pořád co nabídnout. Dodá těstu specifickou křehkost a pečivu vláčnost. A nebojte – ani v bábovce, buchtách nebo vánočních sádlovkách ho podle chuti nepoznáte.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena