Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.
Na 5 porcí pečených brambor si připravíme 5 velkých brambor, 100 g nivy, 100 g eidamu, 150 g slaniny, 100 g másla, 3 - 4 jarní cibulky, 300 ml zakysané smetany, čerstvou petrželku, 1 - 2 stroužky česneku, sůl a pepř.
Ostrým nožem brambory nařežeme na jemné plátky, ale nedořízneme až do konce, brambory musí zůstat pohromadě.
Pokud máme máslo bylinkové a solené - tím lépe. Ale může být i klasické bez příchuti. Brambory osolíme a opepříme.
Takto připravené brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 60 - 80 minut, záleží na velikosti brambor.