Nepečené dorty, moučníky a dezerty
Při přípravě všech nepečených sladkostí se mohou hodit následující rady. Nepečené dorty a moučníky necháváme v lednici déle odležet, budou se lépe krájet a chutě se pěkně propojí. Před krájením uvolníme "těsto" od stěn formy pomocí příborového nože. Nepečené dorty krájíme nožem nahřátým v horké troubě.
Recept na nepečený sušenkový dort krok za krokem
1) Na sušenkový dort si připravíme 250 g máslových sušenek, 125 g másla, 2 lžičky kakaa, 2 lžíce medu, 70 g lískových oříšků a 70 g sušených datlí.
2) Sušenky vsypeme do sáčku a pomocí válečku rozdrtíme.
3) Lískové ořechy na hrubo pomeleme nebo nasekáme a opražíme na suché pánvi, aby se rozvoněly.
4) V míse vyšleháme změklé máslo s medem, můžeme si pomoci tyčovým mixérem.
5) Do vyšlehané máslové hmoty přidáme kakao a mícháme.
6) Do kakaové hmoty vmícháme sušené datle a oříšky, mícháme, dokud se nám vše krásně nespojí.
8) Nakonec přisypeme rozdrcené sušenky a pořádně naposledy promícháme.
9) Směs vsypeme do máslem vymazané kulaté formy a umačkáme.
10) Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření (200 g) a sušenkové těsto čokoládou potřeme.
Sušenkový dort necháme v chladu přes noc uležet.
11) Nepečený sušenkový dort nakrájíme ostrým nožem na trojúhelníčky a už si jen pochutnáváme.