
Křehké košíčky s lahodným meruňkovým džemem zdobené vločkou z marcipánu.
Křehké košíčky jsou velmi oblíbenými zákusky i cukrovím, protože skrývají překvapení. Než do nich kousneme, nikdy nevíme, co přesně nás čeká.
Aby se o těch vašich mluvilo ještě dlouho, je třeba pamatovat:
-> Špatný krém zkazí celý požitek ze zákusku. Naučte se cukrářský krém jako mistři!
Na přípravu budeme potřebovat:
Recept je na přibližně 26 košíčků. Celková doba přípravy je 90 minut (bez doby pečení a chladnutí).

Máslo necháme změknout a utřeme ho s moučkovým cukrem. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, mouku a vypracujeme hladké těsto.


Těsto zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 1 hodinu do chladu, aby se těsto odleželo.

Formičky na košíčky vytřeme tukem, nebo vystříkáme olejem ve spreji, upečené košíčky pak půjdou lépe vyklopit.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jednoho dílu zapracujeme lžíci práškového kakaa, abychom získali světlé a tmavé těsto.
Kousky těsta pak natlačíme do formiček až po okraj a dno propíchneme vidličkou.

Formičky s těstem naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 170 ° C a pečeme asi 15 – 20 minut.

Po upečení necháme košíčky úplně vychladnout, opatrně je vyklopíme a plníme džemem.

Potahovací hmotu rozválíme na tenkou placku a vykrajovátky vykrojíme požadovaný tvar, který nakonec umístíme do středu košíčku.



Recepty, které by vám neměly ujít:
Čokoládové košíčky s arašídovou náplní
Křehké košíčky s čokoládovým krémem
Cukroví bez másla aneb Pořád je tu spousta možností, co připravit na vánoční stůl
Vánoční cukroví bez másla? Ano, jde to! Tradiční perníčky, kokosky či nepečené kuličky z ořechů a sušeného ovoce se bez něj zcela přirozeně objedou a chutnají skvěle. Objevte s námi cukroví, které je snadné, výborné a neudělá vám průvan v peněžence. Máslo tak můžeme ušetřit do náplní a křehkých máslových těst.
Neodolatelné kokosky: od klasických receptů po netradiční
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
->Křehké těsto jako univerzální pomocník při pečení. Jak ho snadno připravit?
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena