
Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. Zkuste recept krok za krokem.
Domácí vaječný koňak symbolizuje pohodu příjemné chvíle. Zatímco v obchodech narážíme na výrobky plné barviv, poctivý domácí likér vyrobený vlastníma rukama sází na poctivost bez vylepšovadel.
Hotový likér se skvěle hodí nejen k popíjení u pohádek, ale také do náplní vosích hnízd či krémů do zákusků nebo třeba těsta na bábovku.
Na chuť má rozhodující vliv volba alkoholu, který dodává likéru typické aroma. V našem receptu jsme použili tuzemák.

Žloutky dáme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a velmi důkladně (asi 10 - 15 minut) šleháme do pěny.

K vaječnému základu přilijeme kondenzované mléko a znovu mixujeme 15 minut.

Přilijeme smetanu a znovu asi 10 minut šleháme.
Čím déle šleháme, tím bude vaječný likér jemnější, krémovější a lepší.

Nakonec po troškách zašleháme rum. A máme hotovo.

Hotový vaječný likér přelijeme do uzavíratelné lahve a dobře vychlazený podáváme kdykoliv je chuť.

Recepty na likéry, které by vám neměly ujít:
Představte si dokonalý krémový doušek, který zahřeje a zpříjemní sváteční posezení... anebo rovnou celou lahev, kterou můžete darovat!
Recept na dárek: Zkuste lahev vánočního "koňaku" bez vajec i smetany!
Vánoční likér patří k pohodové vánoční atmosféře. Zkuste s námi přichystat takový, který bude chutnat i veganům, vajíčka si můžete schovat na cukroví!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena