Češi milují grilování a rádi se učí nové recepty. Připravit poctivý hovězí hamburger není nic složitého a výsledek potěší. Připravte se ale na opravdu znatelný rozdíl mezi chutí domácího hamburgeru a hamburgeru z fastfoodu, který si pak už asi nikdy nekoupíte.
Vyzkoušejte také recept na domácí housky na hamburgery, které jsme také použili v následujícím receptu
Recept na hovězí hamburger
1) Na domácí hovězí burger si připravíme 400g mletého hovězího masa, cibuli, česnek, čerstvě mletý barevný pepř, tymián, housky na hamburgery, plátky anglické slaniny, ledový salát, kozí sýr a Barbecue omáčku Otma Gurmán
2) Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme s mletým masem a dochutíme kořením a bylinkami.
3) Přemístíme se na zahradu a rozpálíme gril.
4) Z mletého masa vytvarujeme placky, které pečeme na rozpáleném grilu. Grilujeme v závislosti na teplotě tak, aby maso bylo uprostřed měkké a šťavnaté. Společně s masem opečeme i plátky slaniny.
5) Těsně před dokončením na maso poklademe plátky kozího sýra a necháme lehce rozpéct.
6) Housky na hamburgery podélně rozpůlíme a z vnitřní strany necháme prohřát na grilu tak, aby lehce zezlátly. Následně vnitřní stranu housky pomažeme Barbecue omáčkou Otma Gurmán.
7) Na housky umístíme upečené maso se sýrem, poklademe plátky slaniny a zakončíme listem ledového salátu.
8) Celý hamburger zakončíme přiklopením horní poloviny housky.
9) Hotový domácí hovězí burger podáváme například s hranolky a přílohovou omáčkou podle chuti.
Další recepty na grilování naleznete v kuchařce Gurmánské grilování