Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

Domácí pekárna nám může pomoci i při přípravě těsta na domácí housky. Podle podrobného receptu krok za krokem je zvládne opravdu každý.

46230×

Výhody pečení domácího pečiva

Největší výhodou při pečení domácího pečiva je, že si housky upečeme podle vlastní potřeby a v množství, které požadujeme. Většinu práce za nás udělá domácí pekárna, časová náročnost je tak mizivá. Je na nás, zda z dnešního fotoreceptu upleteme housky, uděláme jen malé uzlíky, vyválíme rohlíky. Vždy si upečeme opravdu vynikající domácí pečivo.

Stejně tak můžeme vyhovět všem členům rodiny a někomu upéci pečivo sypané sezamem, někomu mákem, jinému jen hrubozrnnou solí. Stejně tak můžeme posypky společně kombinovat.

Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

1) U přípravy těsta začínáme mlékem.

Do hnětací nádoby vlijeme 250 ml mléka, může být přímo z lednice.

2) Pokračujeme kvalitní majonézou.

Do mléka přidáme 140 g kvalitní majonézy.

3) Nyní jsou na řadě sypké suroviny.

Do pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.

4) Sůl přidáváme opatrně.

Do jednoho z rohů pekárny dáme čajovou lžičku soli.

5) Nejlépe doprostřed mouky rozdrobíme 1/2 kostky (21 g) droždí a posypeme čajovou lžičkou cukru krupice.

6) Vše je připraveno, nyní čeká práce pekárnu.

Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.

7) Když pekárna zvukovým signálem oznámí konec programu, je těsto zpracované a vykynuté.

8) Těsto přendáme na podložku a rozdělíme přibližně na 8 kousků.

9) Z každého kousku vyválíme dlouhý úzký váleček, který rozdělíme na tři části.

10) Ze třech pramínků pleteme housky - jako klasický cop.

11) Upletené housky přendáme na plech a necháme vykynout.

12) Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme posypkou podle chuti.

V tomto případě je použit sezam v kombinaci s hrubozrnnou solí.

13) Troubu předehřejeme na 170 °C a housky z domácí pekárny pečeme přibližně 20 minut.

Domácí housky chutnají velmi dobře samotné, ale lze je klasicky mazat čímkoliv podle vlastní chuti.



Vyzkoušejte další skvělé recepty na domácí pečivo