Domácí pekárna nám může pomoci i při přípravě těsta na domácí housky. Podle podrobného receptu krok za krokem je zvládne opravdu každý.
Největší výhodou při pečení domácího pečiva je, že si housky upečeme podle vlastní potřeby a v množství, které požadujeme. Většinu práce za nás udělá domácí pekárna, časová náročnost je tak mizivá. Je na nás, zda z dnešního fotoreceptu upleteme housky, uděláme jen malé uzlíky, vyválíme rohlíky. Vždy si upečeme opravdu vynikající domácí pečivo.
Stejně tak můžeme vyhovět všem členům rodiny a někomu upéci pečivo sypané sezamem, někomu mákem, jinému jen hrubozrnnou solí. Stejně tak můžeme posypky společně kombinovat.
Do hnětací nádoby vlijeme 250 ml mléka, může být přímo z lednice.
Do mléka přidáme 140 g kvalitní majonézy.
Do pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.
Do jednoho z rohů pekárny dáme čajovou lžičku soli.
Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.
V tomto případě je použit sezam v kombinaci s hrubozrnnou solí.
Domácí housky chutnají velmi dobře samotné, ale lze je klasicky mazat čímkoliv podle vlastní chuti.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.