Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

Domácí pekárna nám může pomoci i při přípravě těsta na domácí housky. Podle podrobného receptu krok za krokem je zvládne opravdu každý.

46473×

Výhody pečení domácího pečiva

Největší výhodou při pečení domácího pečiva je, že si housky upečeme podle vlastní potřeby a v množství, které požadujeme. Většinu práce za nás udělá domácí pekárna, časová náročnost je tak mizivá. Je na nás, zda z dnešního fotoreceptu upleteme housky, uděláme jen malé uzlíky, vyválíme rohlíky. Vždy si upečeme opravdu vynikající domácí pečivo.

Stejně tak můžeme vyhovět všem členům rodiny a někomu upéci pečivo sypané sezamem, někomu mákem, jinému jen hrubozrnnou solí. Stejně tak můžeme posypky společně kombinovat.

Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

1) U přípravy těsta začínáme mlékem.

Do hnětací nádoby vlijeme 250 ml mléka, může být přímo z lednice.

2) Pokračujeme kvalitní majonézou.

Do mléka přidáme 140 g kvalitní majonézy.

3) Nyní jsou na řadě sypké suroviny.

Do pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.

4) Sůl přidáváme opatrně.

Do jednoho z rohů pekárny dáme čajovou lžičku soli.

5) Nejlépe doprostřed mouky rozdrobíme 1/2 kostky (21 g) droždí a posypeme čajovou lžičkou cukru krupice.

6) Vše je připraveno, nyní čeká práce pekárnu.

Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.

7) Když pekárna zvukovým signálem oznámí konec programu, je těsto zpracované a vykynuté.

8) Těsto přendáme na podložku a rozdělíme přibližně na 8 kousků.

9) Z každého kousku vyválíme dlouhý úzký váleček, který rozdělíme na tři části.

10) Ze třech pramínků pleteme housky - jako klasický cop.

11) Upletené housky přendáme na plech a necháme vykynout.

12) Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme posypkou podle chuti.

V tomto případě je použit sezam v kombinaci s hrubozrnnou solí.

13) Troubu předehřejeme na 170 °C a housky z domácí pekárny pečeme přibližně 20 minut.

Domácí housky chutnají velmi dobře samotné, ale lze je klasicky mazat čímkoliv podle vlastní chuti.



Vyzkoušejte další skvělé recepty na domácí pečivo

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz