Na veselého 1. dubna vám servírujeme první editorial Vaření.cz. Od tohoto měsíce se totiž můžete každý měsíc pravidelně dočíst, co bude na Vaření.cz nového, co se chystá nebo co si můžete v novém měsíci přečíst zajímavého. Pojďte se s námi podívat, co vás čeká.
Váš oblíbený kulinářský portál Vaření.cz čeká v blízké době řada výrazných změn. Pár změn se již událo. Prvním krůčkem byla úprava formuláře pro vkládání receptů od vás, uživatelů. Ten byl zpřehledněn a také přibyla možnost vkládat už přímo k receptu vlastní fotografii pokrmu. Druhou a podstatně výraznější změnou bylo zkompletování gastroslovníku. Co všechno se změnilo, jste si mohli přečíst v článku Gastroslovník v novém. V tomto měsíci však přijde také mnoho změn, takže se máte na co těšit.
S jarem přicházejí samozřejmě Velikonoční svátky. Ty jsou bezesporu hlavní událostí celého měsíce. Každá správná hospodyňka začíná péct beránky nebo mazance, děti budou malovat a zdobit vajíčka pro koledníky. Velký jarní úklid. Jak to všechno zvládnout? S tím vám rádi poradíme. Již dnes vyšel článek o velikonočních barvách a výzdobě. V připravovaných článcích se ve dvou dílech dozvíte, jak probíhaly Velikonoce za dob našich babiček, jaké jsou další symboly Velikonoc nebo jak probíhají Velikonoce za našimi hranicemi. Po velikonočním veselí přijde každoroční Nerudův problém "Kam s ním". Problém "Co s vejci?" vyřeší náš článek se stejným názvem. V něm vám poradíme, jak vejce zužitkovat, aniž by je začala nesnášet celá rodina. V celém to předvelikonočním shonu si nezapomeňte udělat chvilku volného času a v klidu se začíst do rozhovoru s oblíbenou kuchařskou celebritou Petrem Novotným. Ten se nám svěřil s tím, jaké byly jeho první krůčky v kuchyni.
Ty jsou módním hitem tohoto roku. Spousta z nás je dostala k loňským Vánocům. Většině ale leží doma a vůbec se nepoužívají. Je to škoda, protože pekárny a sušičky jsou velkými pomocníky, kteří nám ušetří čas a energii, který můžeme věnovat rodině nebo koníčkům. Jak s nimi zacházet, na co si dávat pozor při jejich používání, zásady při pečení a sušení a co vše se z nich dá vykouzlit, to se budete moci přečíst.
S jarním počasím přichází každoroční mánie, jak rychle shodit a dostat se do plavek, abychom vypadali sexy. To se týká nejen žen, ale i vás, pánové. Proto si povíme, jak je důležitá psychika při hubnutí, především, jak mít pevnou vůli a oblíbeným dobrotám odolat. Také se naučíme, jak správně počítat kalorie a joule. Věříme, že si každý den najdete chvilku času a podíváte se, co je na Vaření.cz nového. Zároveň doufáme, že se vám všechny provedené změny budou líbit.
Autor:Vilienka