Vaření.czMagazínLevandulové sušenky krok za krokem: Té vůni neodoláte

Levandulové sušenky krok za krokem: Té vůni neodoláte

Levandulové sušenky krok za krokem: Té vůni neodoláte

Recept na křehké levandulové sušenky s nádechem citronu vás naučíme krok za krokem.

497×

1) Příprava surovin.

Připravíme si 150 g hladké mouky, 80 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 lžíci sušených levandulových květů a lžičku strouhané citronové kůry.

Suroviny

2) Hladkou mouku v míse smícháme s třtinovým cukrem.

Mouka a cukr

3) Do mouky přidáme povolené máslo.

Přidání másla

4) Uhněteme těsto. Do těsta nakonec opatrně zapracujeme levanduli a citronovou kůru.

Zapracování levandule

5) Těsto zabalíme do fólie, přendáme do lednice a necháme několik hodin uležet.

Odležení těsta

6) Připravené těsto rozválíme válečkem a vykrajovátkem vykrojíme sušenky.

Vykrajování sušenek

7) Levandulové sušenky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova, postačí zhruba 13 minut.

Po upečení necháme sušenky vychladnout a můžeme podávat. Vynikající jsou, když jsou pár dní odleželé a rozvinou se všechny chutě.

Upečené levandulové sušenky

Levandulové sušenky a finanční náročnost

Z uvedeného množství připravíme zhruba 30 sušenek a suroviny vyjdou zhruba na 45 Kč.

Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!

Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.

Nejvoňavější bábovka

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena