Recept na krkonošský hubník (také houbovec) potěší každého milovníka hub. Tento je bezmasý, ale lze vylepšit na kostičky nakrájenou slaninou či uzeným masem.
Na jeden menší plech krkonošského hubníku budeme potřebovat cca 300 g čerstvých hub, 5 housek, 1 červenou cibuli, 2 stroužky česneku, pár snítek hladkolisté petržele, 50 g krupice, 1 lžíci másla, 300 ml mléka, 3 vejce a sůl.
Připravíme si také máslo a hrubou mouku na vysypání formy.
Upečený krkonošský hubník nakrájíme a podáváme, chutná teplý i studený.
Houby nejlépe nasbíráme v lese, můžeme je ale také koupit, 300 g čerstvých hub (hřibů pravých) nás vyjde cca na 100 Kč, housky vyjdou na 10 Kč, ostatní ingredience cca na 45 Kč. Pokud tedy houby sami nasbíráme, krkonošský houbovec nás vyjde na 55 Kč. Pokud budeme používat houby kupované, musíme počítat s vyšší cenou, což je cca 155 Kč.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena