Dnes se krok za krokem naučíme lívance z jablíček, které zvládne úplně každý. Oproti klasickým lívancům jsou jemnější, nadýchanější a díky skořici krásně voní.
Budeme potřebovat 1,5 hrnku mléka, 2 hrnky hladké mouky, 2 vejce, ¼ hrnku cukru krupice, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 1 špetku soli, 1 lžičku mleté skořice a 3 - 4 středně velká jablka.
To nám při pečení pěkně nabude. Když jsou okraje lívanců zlatavé, otočíme a opékáme další 2 - 3 minuty. Takto postupujeme do vyčerpání těsta, před každým novým lívancem znovu potřeme pánev olejem.
Lívance můžeme dozdobit kopečkem smetany či mascarpone, plátkem jablíčka a lístkem meduňky.
Za mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, mletou skořici a sůl si započítáme 10 Kč. Vejce nás přijdou na 6 Kč, mléko asi na 4 Kč. Za jablka, pokud je nemáme na zahrádce, připočítáme asi 15 Kč. Jablkové lívance pro 4 osoby nás tak vyjdou asi na 35 Kč.
Autor:Michy