
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Maso na steak - ideální je vysoký roštěnec. Plátek vysoký na 2 až tři prsty. Maso před pečením nekořeňte. Maso pouze namažte olejem a pečte na sucho na rozpálené pánvi 2-3 minuty z každé strany.
Po upečení můžete steak dopéct na 180 °C v troubě. Před servírováním nechte steak asi 10 minut odpočinout. Další rady naleznete ve videu.
-> Časté chyby při grilování steaků, burgerů a klobás. Děláte je také?
-> Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
-> Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena