Detoxikace a toxické jídlo

Detoxikace a toxické jídlo

Na každém kroku se setkáváme se slovy detoxikace a toxické jídlo. Jak vyloučit z jídelníčku toxické jídla?

16594×
V dnešní době to snad ani nejde. Třeba grilováním a přepalováním potravin se tvoří benzpyreny, které jsou pro nás hodně toxické. A hlavně pro naše děti. Děti, které se pak ve svém životě budou muset vypořádat s řadou nových virů a parazitů. Rozhodne o tom pouze kvalita jejich imunitního systému. Benzpyreny musejí být detoxikovány v játrech. Ale s takovou přemírou potravin, které benzpyreny obsahují, je těžké kompletně detoxikovat. Svoji roli zároveň zde hraje i také nikotinamid adenin dinukleotid enzymy ( NAD ).Tyto enzymy jsou nezbytné pro detoxikaci alkoholu. Pokud člověk vypije nějaký alkohol třeba i pivo z plechovky, musejí NAD enzymy detoxikovat jak alkohol, tak benzen, který je v tomto pivu také obsažen. Detoxikační proces tak trvá déle. Právě v této chvíli, kdy probíhá detoxikace, dochází ke snížení imunity, čímž se ulehčí činnost parazitů. Benzpyreny vznikají v potravinách, které jsou zahřáté na velmi vysokou teplotu jako je třeba mikrovlnná trouba. Ani obyčejný toaster není z tohoto hlediska bezpečný. Toasty je lépe připravovat na pánvi. Nezáleží jaké palivo použijeme, protože benzpyreny se v jídle tvoří v důsledku přímého kontaktu se zdrojem vysoké teploty. V podstatě bychom ani neměli používat mikrovlnnou troubu, neboť teploty v ní mohou být mnohem vyšší než v běžné troubě, a zcela jistě dojde k tvorbě benzpyrenů. Teplotu vaření i smažení přes 220°C bychom vůbec neměli překračovat.

Látky, které pomohou při detoxikaci a pročištění našeho těla

Vitamín B2, niacin, šťáva z aloe very a její buněčný extrakt, čaje lapacho a guduchi, řasy Spirulina a Chlorella, Kanne - chlebový nápoj, kamutová šťáva a další a další přípravky, které vám doporučí lékaři, kteří jsou odborníci na léčení přírodní metodou. Játra a ledviny jsou jako orgány činné při procesu detoxikace zvláště namáhány. Proto je velmi důležité je při jejich práci podpořit. Hodně se osvědčili čaje a čajové směsi z bylin jako je ostropestřec mariánský, pampeliška, zlatobyl obecný, březové listy, přeslička rolní a hlavně kopřiva. V rakovinové terapii podle doktora Garsona jsou velmi účinné čerstvé šťávy, které mají očistné účinky. K podpoře jater se používají kávové klystýry. Pomáhají mírnit důsledky silných otrav. Po kávovém klystýru jsou játra povzbuzena k větší produkci žluči, k jejímu dalšímu toku a otevření žlučníkových cest. Takhle můžou játra během několika minut odvést velkou část svých jedů žlučí. To může přinést velkou úlevu veškerým částem těla. Na klystýry používáme kávu z biologického pěstování. Máte vlastní zkušenosti s detoxikací? Foto: Profimedia.cz
user-icon

autor Jovi

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz