
Tento velikonoční beránek s banány neobsahuje cukr ani vejce, ale přesto chutná výborně. Vyzkoušejte tohoto zdravějšího beránka a jistě budete překvapeni výsledkem.
Na velikonočního beránka si připravíme:

Banány oloupeme a rozmačkáme.

Do rozmačkaných banánů přidáme olej, javorový sirup a promícháme.

Přisypeme mouku a kypřící prášek a promícháme.

Na závěr do těsta vmícháme nadrobno nakrájené oříšky.

Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme.

Banánového beránka pečeme zhruba 50 minut na 180 °C.

Po upečení necháme beránka vychladnout a můžeme podávat.

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.

Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je tradičním symbolem svátků jara a obvykle nechybí na svátečně prostřených stolech českých domácností. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Do těsta můžete přidat i kokos, zkrátka fantazii se meze nekladou.


Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena