
V premiérovém čtvrtečním díle se obávaný šéf Zdeněk vydá na Šumavu, kterou označuje za „výstavní skříň České republiky“. Podivuje se, jak je možné, že se v takové lokalitě někomu nedaří provozovat hospodu. Penzion Pláně v turisticky atraktivní oblasti vedou Eliška s Jakubem, avšak potýkají se s problémy.
Zdeněk si v restauraci objedná několik jídel, spokojen ale není. Kritizuje menu, které podle něj vypovídá o špatném stavu hospody, a stěžuje si na čtyřicetiminutové čekání.
Hamburger označí za nedochucený a suchý „jak dědkův skalp“, a nabídku churros na Šumavě za bizarní.
Jakub vysvětluje, že potřebují pomoc s provozem a konceptem, aby lépe zapadli do lokality. Zdeňka Pohlreicha pozval, ačkoliv jeho žena s tím až tolik nesouhlasila.
-> Velký návrat Zdeňka Pohlreicha: Nové díly pořadu Ano, šéfe!, začínají už dnes večer
Jakub platí krvavý nájem a stará se o čtyři děti, ale podle slov šéfa ale podnikat neumí. Vyzdvihuje Jakubovu odvahu, ale zároveň podotýká, že pracovitost a schopnost vést prosperující byznys jsou dvě odlišné věci.
V Penzionu pomáhá i Jakubova maminka, která přiznává, že se syn „nedá“ a neposlechne ji. Za přítomnost šéfkuchaře se štábem je proto ráda.
Digestoř při inspekci Zdeňka po čase sice zmizela, ale došlo i k dalším zlepšením? „Bordel jak v tanku, ty jsi prostě nepoučitelný,“ komentoval šéf, když vstoupí do kuchyně.
Zdeněk po degustaci udělil Jakubovi a jeho rodině zaslouženou pochvalu, že jsou na dobré cestě. Jakub je vděčný za rady, ale to mu Zdeněk moc nevěří. „Nemaž mi med kolem huby, já vím, že tě seru, ale seru tě ve tvým vlastním zájmu.“
Šéf během natáčení dává mnohá doporučení. Jaká si Jakub vzal opravdu k srdci?
„Jednu jedinou radu asi nemám. Ale bylo fajn, že zmínil, abych si našel čas na rodinu, že nemáme mít pořád otevřeno, že to stejně nikdo nečeká. Mám čas na rodinu, což je dobré. Na jídelním lístku mám míň jídel, vařím z čerstvých surovin a snažím se přizpůsobit menu lokalitě.“
Restaurace stále funguje pod stejným vedením. Na co by majitel pozval své hosty?
„Rozhodně si myslím, že nám jdou burgery. Taky další masa, ať už minutky, hotovky, to vše umíme a rádi nabízíme,“ láká Jakub.
Šéf předal vše, co je třeba, se závěrečným povzdechem: „Servis dobrej, kuchyně špatná. A největší otazník je pan majitel sám.“
-> Prostřeno! na Vysočině: Hostitelka Simona nejí, hosté se bojí o život!
Podle nabídky na internetu to vypadá, že se nic nezměnilo. „To znamená, že jsem se nevyjádřil úplně jasně. Ale jdeme se tam podívat. Já jim ty čertoviny vyženu z hlavy.“
Kde je pan šéf? Vydělává ve druhé provozovně. Je to na škodu, nebo ne? Šéf pochválí polévku, usmívá se i na ostatní talíře. A mezitím se bude shánět David – tedy místní šéf.
„Chtěl bych o těch jídlech říct něco blbýho, ale není co.“ To už zní od Zdeňka jako pochvala, nemyslíte?
Když dorazí majitel, šéf zjistí, že mu žena neutekla a dál s ním toto dobrodružství snáší.
A byla nakonec hvězdička? Tým restaurace Na Čertovce jednu dostal.
„S odstupem jednoho roku od natáčení mám pocity jako na houpačce. Čím déle je to od natáčení, tím víc přemýšlím, jestli to celé bylo dobře, nebo špatně. Na začátku natáčení pracovaly emoce, teď vyprchává nadšení a jen přemýšlím, jak budou náš díl vnímat diváci,“ říká majitel restaurace David Škárka.
A jak hodnotí David spolupráci se Zdeňkem?
„Musím říci, že Zdeněk je skvělý chlap. Na kameru i mimo ni. Dalo se s ním mluvit, je velmi lidský a myslím si, že se fakt snaží restauracím pomoci. Že mu o gastro obor opravdu jde. Jeho slovy bych řekl: Jsem překvapený, že to není zmedializované hovado. A jsem rád, že jsem se s ním mohl potkat.“
Recepty, které by vám neměly ujít:
Pravá jihočeská kulajda s vejcem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena