Připravíme si formu, kterou vyložíme jemnou fólií. Piškoty rozdrtíme nebo nastrouháme a spojíme s máslem a cukrem. Tuto hmotu vtlačíme do formy, až máme tenkou vrstvu.
Zmrzlinu v prášku vyšleháme s mlékem podle návodu a hustý krém nalijeme do formy s piškotovým těstem. Do středu položíme oloupaný banán a necháme v mrazničce aspoň 3 hodiny. Po vyjmutí polijeme rovnou plochu formy teplou čokoládou, vyklopíme, sloupneme fólii a polijeme zbytkem čokolády.
Pak krájíme dílky zmrzlinového tunelu s banánem a ihned servírujeme jako osvěžující dezert.
Jak zahnat mizernou náladu? Sáhněte po božských dezertech
Letošní jaro díky nehezkému počasí vyloženě nabádá ke špatné náladě a chmurám. Nedejte jim šanci! Zkuste si zlepšit den a připravte si jeden z luxusních dezertů., které jsme pro vás pečlivě vybírali.

Recepty do kuchařky: Luxusní moučníky a dezerty z borůvek
Borůvky, malé fialové plody, které jsou plné antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Zlepšují noční vidění, chrání před stařeckou demencí a jsou výbornou prevencí proti nejrůznějším infekcím. A kromě toho, skvěle chutnají! Léto pomalu končí, ale pokud máme v mrazáku dostatečné zásoby, borůvkové recepty nás mohou provázet ještě dlouho poté. Tady je pár prověřených a chuťově velmi vydařených moučníků a dezertů právě s borůvkami.

Autor:admin_iva





Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena