Žmolenkový koláč

Recept na lehký tvarohový koláč, do kterého lze použít jakékoliv letní ovoce a nejenom to, může být i zavařené.


3.132x
60 min
1×

Postup přípravy

Heru necháme změknout. Ke změklému tuku přidáme cukry, vejce, prášek do pečiva a mouku. Vypracujeme drobivé těsto, které je podobné žmolence na koláče.

Plech vymažeme a rozprostřeme na něj 2/3 žmolenkového těsta.

Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Ke kůře přidáme zbytek ingrediencí na polevu a asi 10 minut vše šleháme. Poleva bude opravdu hodně řídká a to je dobře.

Polevu rovnoměrně rozlijeme na žmolenkové těsto jako další vrstvu. Do ní pokládáme jakékoliv ovoce. Poté nasypeme zbytek žmolenkového těsta.

Žmolenkový koláč pečeme asi 30 minut při 150 °C.
user-icon

autor hajhana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žmolenkový koláč

Zpět na recept