Předehřejeme troubu na 175 °C. Dortovou formu s odnímatelným dnem vyložíme pečícím papírem, já použila střední plech.
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Vejce s cukrem vymícháme do pěny, hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a obě směsi spojíme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo, smetanu a vše pečlivě promícháme.
Těsto vlijeme a rozetřeme do formy. Pečeme 35 minut, vyjmeme a korpus necháme vychladnout.
Kompotované ovoce (já použila ananas) necháme okapat, šťávu zachytíme a odměříme si 2,5 dl.
Slitou šťávu, rum a vanilkový cukr dáme do kastrolku, přidáme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Necháme mírně vychladnout a vmícháme okapané ovoce.
Korpus polijeme ovocnou směsí a dáme minimálně na 30 minut do chladničky.
Čokoládu nalámeme na kousky, necháme rozpustit ve vodní lázni, vmícháme drcené mandle a dortík touto polevou ozdobíme (děláme kopečky). Necháme opět dobře ztuhnout.
Žlutý zákusek nakrájíme na porce a podáváme.