Žloutkové věnečky

Kdo by je neměl rád? Dnes si je sice můžete koupit v každé cukrárně, ale domácí jsou nejlepší!


3.0727x
90 min

Postup přípravy

Na vymazaný a vysypaný plech si formičkou naznačíme kolečka a cukrářským sáčkem stříkáme na plech věnečky (rec.1598). Pečeme v horké troubě dorůžova. Ještě horké je podélně rozpůlíme a necháme vychladnout. Připravíme si žloutkový krém! Smetanu, žloutky, cukr, mouku dobře zamícháme, vložíme do lázně s vařící vodou a za stálého šlehání necháme zhoustnout. Sejmeme z ohně , občas promícháme a necháme vychladnout. Vmícháme tuhá sníh z bílků.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žloutkové věnečky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká