Sádlo nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, nebo jak kdo chce.
Kostky sádla vložíme do hrnce, přilijeme mléko a dáme vařit. Necháme sádlo rozpálit a pak stáhneme vařič na třetinu. Vaříme za stálého míchání, dokud nám škvarky nezezlátnou a zmenší se minimálně o polovinu. Nakonec škvarky přecedíme a osolíme. Sádlo slijeme do sklenic a necháme zcela vychladnout. Škvarky a sádlo uchováváme v lednici.
Zlaté škvarky jsou nejlepší s čerstvým chlebem.
Mléko se do sádla nelije! To se přidává až do zcezených škvarků, které spolu s ním osmahnem aby měly zlatavou barvu. Pod sádlo se dává trocha vody, přikryje se poklicí a na mírném ohni se nechá vysmahnou, nemusí se stále míchat, až ke konci se poklice sundá a hlídá se, kdy je ta pravá chvíle na odstavení.