Zlatá polévka

Zeleninová polévka, kde hlavní ingrediencí je mrkev. Vaří se po tři generace u nás doma. Hodí se i při rekonvalescenci, kdy člověk potřebuje celkové posilnění.


4.326x
35 min
6×

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemáslo
1 svazekpetrželka
1 svazekpažitka
1 ksmenší cibule
1 kostkazeleninový bujón
3 lžícestrouhanka nebo hrubá mouka
3 ksvětší mrkev (karotka)

podle chuti

pórek
pepř
menší celer
menší petržel
mořská sůl

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno, cibuli a další zeleninu nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na polovině másla, osolíme a počkáme, až pustí šťávu a zavoní. Zalijeme vývarem z kostky a vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme zavářku. Na zbylém másle opražíme strouhanku nebo mouku, sejmeme z plamene a vmícháme rozšlehané vejce. Zavářku přidáváme po lžičkách do vařící polévky. Dochutíme a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec zlatou polévku ozdobíme čerstvými bylinkami. Při rekonvalescenci je ještě vhodné nakonec do zlaté polévky rozdrobit trochu čerstvých kvasnic.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zlatá polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena