Zlatá dýňová polévka

Zeleninová - dýňová nebo cuketová - zlatá a krémová polévka.


4.143x
30 min
2×

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžičkamáslo
2 ksbrambory
2 kscibule
1 špetkamletý pepř
2 kostkyslepičí bujon
1 kgdrobná dýně

na ozdobu

parmazán

Postup přípravy

Dýně nebo cukety, oloupané brambory a cibuli nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Na to nasypeme rozdrcenou kostku bujonu a zalijeme vodou. Osolit a opepřit můžeme podle chuti. Přivedeme k varu a povaříme, dokud zelenina není velmi měkká - asi 30 minut. Pak polévku už jen rozmixujeme v mixéru a pro jemnější chuť můžeme přidat trošku másla a znovu dochutit solí a pepřem. Zlatá dýňová polévka se servíruje horká, s hoblinkou parmazánu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zlatá dýňová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Dalmácká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena