Živáňská pečeně po chalupářsku

Recept na špízy z hovězího a vepřového masa, které prokládáme slaninou a cibulí.


3.1802x
75 min

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na kostky, slaninu také, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky.

Maso napichujeme na špízy střídavě se slaninou a cibulí tak, aby se oba druhy masa střídaly.

V misce smícháme olej, kečup, hořčici, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř a kari.

Jednotlivé špízy položíme na alobal, potřeme ho ze všech stran olejovou směsí, na maso nasypeme nakrájené bylinky, zabalíme a uložíme na plech.

Živáňskou pečeni po chalupářsku pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Potom alobal rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a špízy necháme dopéct dozlatova.

Živáňská pečeně po chalupářsku chutná nejlépe s bramborovou přílohou. Ale postačí i krajíc chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Živáňská pečeně po chalupářsku

Zpět na recept