Vaření.czReceptyŽiváňská pečeně po chalupářsku

Živáňská pečeně po chalupářsku

Recept na špízy z hovězího a vepřového masa, které prokládáme slaninou a cibulí.


3.1802x
75 min

Ingredience

200 gslanina
6 kscibule
1 lžícehořčice
3 lžícekečup
2 lžíceolivový olej
500 ghovězí maso
500 gvepřové maso

podle chuti

česnek
sůl
kari
šalvěj
estragon
saturejka
mletý pepř

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na kostky, slaninu také, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky. Maso napichujeme na špízy střídavě se slaninou a cibulí tak, aby se oba druhy masa střídaly. V misce smícháme olej, kečup, hořčici, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř a kari. Jednotlivé špízy položíme na alobal, potřeme ho ze všech stran olejovou směsí, na maso nasypeme nakrájené bylinky, zabalíme a uložíme na plech. Živáňskou pečeni po chalupářsku pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Potom alobal rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a špízy necháme dopéct dozlatova. Živáňská pečeně po chalupářsku chutná nejlépe s bramborovou přílohou. Ale postačí i krajíc chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Živáňská pečeně po chalupářsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena