Vaření.czReceptyŽitné halušky se zelím a falešným špekem

Žitné halušky se zelím a falešným špekem

Výborný BIO recept na halušky.


3.712x
75 min

Ingredience

příloha

1 vejce
sezamový olej
1 větší kořenový celer
1 balíčekuzený tempeh

směs

0.75 kgcelozrnná žitná mouka
mořská sůl
voda dle potřeby
70 ghraška jemná
tradiční dušené zelí

Postup přípravy

Nejprve si připravíme špek. Nakrájíme celer i tempeh na kostičky. Do pánve dáme do většího množství oleje celer a tempeh, dodatečně osolíme a společně smažíme, dokud celer úplně nezměkne a nebude vypadat jako kousky vypečené slaniny. Na závěr lze dochutit i sójovou omáčkou, pokud ji máte rádi. Špek vám vydrží i pár dní v ledničce, takže ho můžete kdykoli ohřát. Můžete ho udělat i jen s celerem, bez tempehu. Připravíme si halušky. Dáme vařit vodu do velkého hrnce a osolíme ji. Všechny přísady na halušky (ingredience na směs) smícháme, vodu do mouky přiléváme postupně tak, abychom vytvořili velmi husté těsto. Vařečkou to nepůjde, musíme těsto hníst rukama! Do vroucí osolené vody protlačujeme těsto přes lis na halušky. Jde to hodně ztuha, je to dobrá domácí posilovna! Vaříme, dokud halušky nevyplavou, a hned je lovíme cedníkem. Okamžitě je propláchneme studenou či ledovou vodou. Takto můžeme mít připravené halušky i pár dní předem v ledničce. Před servírováním orestujeme halušky na přepuštěném máslé (ghí) nebo na sezamovém oleji. Na orestované halušky dáme zelí a přelijeme horkým špekem. Přidáme trošku kysané zeleniny a zelené natě.
user-icon

autor Misty

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žitné halušky se zelím a falešným špekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena