Žitná pizza

Jednoduchá, ale dobrá pizza ze žitné mouky.


4.017x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Půl kostky droždí rozmělníme s trochou žitné mouky ve větším hrníčku. Přidáme špetku cukru, asi 1,5 dl vlažného mléka a rozmícháme. Kvásek je hotový v teple asi za půl hodiny. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kvásek a přidáme trochu mouky. Zamícháme a do vzniklého řídkého těsta přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Znovu pečlivě promícháme a za stálého míchání přidáváme mouku, dokud těsto nepřestane lepit. Pak těsto na žitnou pizzu necháme odpočinout pod utěrkou. Na vál položíme nelepivý papír na pečení a přímo na něm vyválíme těsto na tloušťku asi půl centimetru. Na plech dáme druhý papír a na něj těsto s papírem. Dvojitá vrstva papíru na pečení dobře chrání těsto proti připalování odspodu. Těsto potřeme kečupem a posypeme nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. V troubě pečeme asi 20 minut, dokud kraje žitné pizzy nezačnou dole hnědnout. Pak je žitná pizza hotová.
user-icon

autor zdekun


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žitná pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena