Zimní květy

Na tácku s vánočním cukrovím by tyto kvítky rozhodně neměly chybět.


3.2131x
60 min

Postup přípravy

Z mouky, cukru, soli, vejce, tuku, prášku do pečiva a skořice vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet.

Na pomoučeném vále vyválíme z těsta 3 mm silný plát a vykrájíme kytičky o průměru asi 5 cm. Uprostřed poloviny z nich vypíchneme hvězdičky.

Cukroví pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 12 minut.

Kytičky s hvězdičkou uprostřed poprášíme moučkovým cukrem. Rybízovou marmeládu rozmícháme a potřeme jí plné tvary. Na ně položíme pocukrované vršky a přitiskneme.

Zimní květy uložíme do chladu a servírujeme podle potřeby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zimní květy

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.