Zimní houbový salát

Rychlý salát, který je možno jíst i v zimě.


5.03x
60 min

Ingredience

směs

15 dkgcukr
0.3 lolej
50 dkgpaprika
60 dkgcibule
1 sklenicekečup
2 kghouby
1 konzervarajský protlak

nálev

3 dkgsůl
2 dlocet
1 dlvoda
3 kshřebíček
5 kuličeknové koření
5 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Připravíme si nálev z octa, vody, hřebíčků, nového koření, pepře, bobkového listu a soli. Nálev svaříme a necháme 15 minut louhovat. Houby očistíme, nakrájíme a svaříme, poté propláchneme studenou vodou. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a papriku, protlak, kečup, cukr, olej a přes cedítko vlijeme nálev. Zamícháme a pokud někdo chce ostřejší, přidá si feferonky. Zimní houbový salát dáme do sklenic a sterilujeme při 80 °C 20 minut.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zimní houbový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena