Žervé podle Richarda

Vynikající domácí žervé podle Richarda z Hostimi. Jednoduchý recept, který nikdy nezklame.


4.872x
15 min
6×

Ingredience

0.5 lžičkysůl
1 hrstpažitka
2 kelímkykysaná smetana
2 kelímkybílý jogurt
2 kelímkysmetana ke šlehání
0.5 lžícemletá sladká paprika
1 špetkamletý černý pepř
0.33 lžičkysušený česnek

Postup přípravy

V míse smícháme zakysanou smetanu, jogurt a smetanu ke šlehání, vždy v poměru 1:1 a řádně promícháme. Přidáme sůl, koření, bylinky a znovu důkladně promícháme. Žervé je skvělé i bez jakýchkoliv přísad, takže je zcela na naší chuti a fantazii, jak si žervé ochutíme. Připravíme si síto, které vysteleme čistým plátýnkem, tak aby jeho konce přesahovaly přes horní okraj síta a vlijeme naši smetanovou směs. Pod síto umístíme misku dostatečné velikosti tak, aby nám do něj odkapávala syrovátka. Překryjeme utěrkou či potravinářskou fólií a necháme v lednici minimálně 24 hodin odstát. Poté žervé uložíme do uzavíratelných nádob a jen koukáme jak během krátké chvíle zmizí ve spokojených strávnících. Žervé podle Richarda skvěle chutná na všech druzích pečiva a lze kombinovat s dalšími sýry, zeleninou, ovocem, uzeninami, sušeným masem nebo plátky uzeného lososa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žervé podle Richarda

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena