Žemlovka se závojem

Recept na trochu jinou žemlovku. Na přípravu použijeme toastový chléb.


4.015x
60 min
1×

Ingredience

6 ksvejce
300 mlmléko
300 gjablko
2 ksvanilkový cukr
2 kelímkyzakysaná smetana
1 balíčektoastový chléb

podle chuti

rozinky
mleté ořechy

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s mlékem. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme toastovým chlebem zvlhčeným mlékem se žloutky. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na chléb navrstvíme jablka podle chuti, posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami a strouhanými ořechy. Můžeme přidat vrstvu zakysané smetany a zakončíme vrstvou zvlhčeného chleba. Troubu předehřejeme na 250 °C. Žemlovku prudce zapečeme (asi 10 minut) a dopékáme při 220 °C dozlatova. Ušleháme sníh z bílků (můžeme osladit) a žemlovku jím potřeme. Pečeme ještě asi 5 minut při 250 °C.
user-icon

autor kohpet

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žemlovka se závojem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena