Zelný guláš

Recept na oblíbený gulášek mého dědy.


3.2101x
60 min

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Do základu vsypeme maso a zprudka jej osmahneme. Pak vše oprášíme paprikou a podle potřeby podlijeme. Maso dusíme doměkka.

Zatím si překrájíme zelí. Vsypeme jej do téměř měkkého masa a dodusíme doměkka. Pak zelný guláš zahustíme mlékem, ve kterém rozkvedláme mouku. Podle chuti osolíme a ještě podusíme.

Zelný guláš podáváme s knedlíkem a nebo chlebem.
user-icon

autor Zamillka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný guláš

Zpět na recept