Vaření.czReceptyZelné závitky se zlatým kuřátkem

Zelné závitky se zlatým kuřátkem

Trochu pracný, ale za to opravdu chutný recept nejen na nedělní oběd.


3.169x
150 min

Ingredience

sůl
1 lvývar
1 kskuře
1 hlávkazelí
15-20 dkganglická slanina

náplň

3-4 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
1 ksvejce
1 kgbrambory
2 kscibule
10-15 dkghladká mouka
10-15 dkganglická slanina
1 lžičkamletý kmín

podle chuti

kmín
grilovací koření

Postup přípravy

Připravíme si náplň. Brambory, cibuli a česnek očistíme. Brambory nastrouháme a vymačkáme. Česnek prolisujeme. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky. Vše přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme vejce, hladkou mouku a podle chuti kmín a sůl. Směs důkladně promícháme. Vymažeme si pekáč. Kuřecí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Ty osolíme a okořeníme kmínem, případně grilovacím kořením (méně solíme). Hlávku zelí zbavíme vrchních oschlých listů a vykrojíme z ní košťál. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní hlávku zelí. Z hlávky postupně odlupujeme měkké zelné listy. Zelné listy plníme bramborovou směsí a skládáme je jeden vedle druhého. Na zelné závitky naskládáme kuřecí kousky a ještě vše poklademe plátky anglické slaniny, případně špeku. Vše podlijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Zelné závitky s kuřátkem pečeme dozlatova, během pečení je můžeme podlévat horkým vývarem. Upečené zelné závitky se zlatým kuřátkem ihned podáváme.
user-icon

autor Jařenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné závitky se zlatým kuřátkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena