Zelné závitky se zlatým kuřátkem

Trochu pracný, ale za to opravdu chutný recept nejen na nedělní oběd.


3.169x
150 min

Ingredience

sůl
1 lvývar
1 kskuře
1 hlávkazelí
15-20 dkganglická slanina

náplň

3-4 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
1 ksvejce
1 kgbrambory
2 kscibule
10-15 dkghladká mouka
10-15 dkganglická slanina
1 lžičkamletý kmín

podle chuti

kmín
grilovací koření

Postup přípravy

Připravíme si náplň. Brambory, cibuli a česnek očistíme. Brambory nastrouháme a vymačkáme. Česnek prolisujeme. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky. Vše přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme vejce, hladkou mouku a podle chuti kmín a sůl. Směs důkladně promícháme. Vymažeme si pekáč.

Kuřecí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Ty osolíme a okořeníme kmínem, případně grilovacím kořením (méně solíme).

Hlávku zelí zbavíme vrchních oschlých listů a vykrojíme z ní košťál. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní hlávku zelí. Z hlávky postupně odlupujeme měkké zelné listy.

Zelné listy plníme bramborovou směsí a skládáme je jeden vedle druhého. Na zelné závitky naskládáme kuřecí kousky a ještě vše poklademe plátky anglické slaniny, případně špeku. Vše podlijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Zelné závitky s kuřátkem pečeme dozlatova, během pečení je můžeme podlévat horkým vývarem.

Upečené zelné závitky se zlatým kuřátkem ihned podáváme.
user-icon

autor Jařenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné závitky se zlatým kuřátkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.