Zelné rohlíčky

Chuťovka k pivu. Trvanlivost je minimálně 2 dny, ale ve skutečnosti jen 2 hodiny, protože je sníte.


3.579x
75 min

Postup přípravy

Kvasnice dáme do hrnku a s 1 lžičkou cukru je rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka, lehce zaprášíme moukou a necháme kynout.

Zatím si do mísy připravíme pokrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso (předem uvařené). Vše osolíme a opepříme.

Po vykynutí přidáme do kvásku mouku, lžičku soli, olej, mléko a prohněteme, nejlépe rukama, a necháme kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme kulatou placku asi 1 cm silnou. Placku rozkrájíme na 8 dílů. Na každý dílek položíme 1lžíci zelné směsi. Každý dílek stočíme do tvaru rohlíčku. Stáčet začínáme od delší části dílku.

Dáme na plech vyložený pečícim papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30minut. Rohlíčky jsou světle hnědé.
user-icon

autor Sofča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné rohlíčky

Zpět na recept