Zelné rohlíčky

Chuťovka k pivu. Trvanlivost je minimálně 2 dny, ale ve skutečnosti jen 2 hodiny, protože je sníte.


3.579x
75 min

Postup přípravy

Kvasnice dáme do hrnku a s 1 lžičkou cukru je rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka, lehce zaprášíme moukou a necháme kynout. Zatím si do mísy připravíme pokrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso (předem uvařené). Vše osolíme a opepříme. Po vykynutí přidáme do kvásku mouku, lžičku soli, olej, mléko a prohněteme, nejlépe rukama, a necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme kulatou placku asi 1 cm silnou. Placku rozkrájíme na 8 dílů. Na každý dílek položíme 1lžíci zelné směsi. Každý dílek stočíme do tvaru rohlíčku. Stáčet začínáme od delší části dílku. Dáme na plech vyložený pečícim papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30minut. Rohlíčky jsou světle hnědé.
user-icon

autor Sofča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena