Zelné placky se škvarky

Říkáte si možná - obyčejné jídlo. Když do nich přidáte pokrájené škvarky a lžíci sádla navrch, tahle staročeská rychlovka vám úžasně provoní domov.


4.19x
2×

Postup přípravy

Nejprve si vezmeme zelí, dáme ho do cedníku a necháme trochu okapat. Pak zelí pokrájíme na menší kusy. Přichystáme si i škvarky - buď je pomeleme strojkem na maso, nebo nasekáme nožem nadrobno. Nakrájené škvarky i zelí dáme do mísy, osolíme a propracujeme s moukou a vajíčkem, mělo by vzniknout mírně lepivé těsto. V případě potřeby můžeme přidat pár lžic mouky navíc. Z těsta oddělujeme menší kousky velikosti asi pingpongového míčku a zploštíme je na tloušťku zhruba půl centimetru – můžeme rukou nebo válečkem. Nebo je druhá možnost – těsto vyválíme a vykrojíme kolečka o průměru 10 ‒ 12 cm. Takto vytvořená kolečka dáme na plech, který vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 20 minut. A pak máme hotovo. Placky jsou vynikající nejen teplé, ale i za studena. TIP! Jako velké vykrajovátko můžeme použít i malý kastrůlek nebo pokličku s ostrými hranami. Placky lze ochutit také drceným kmínem a před pečením pomastit sádlem - budou křupavější.
user-icon

autor Hamé

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné placky se škvarky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena