Zelné placky 1

Velmi rychlé a jednoduché placky z kysaného zelí.


4.694x
30 min
8×

Postup přípravy

Z kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné.

Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.

Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.

Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha k pečeným či smaženým masům.
user-icon

autor Nisika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné placky 1

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká