Zelňáky se slaninou

Recept na trochu jiné bramboráčky.


4.218x
20 min

Ingredience

olej
2 ksvejce
20 dkganglická slanina
1 balíčekkysané zelí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

majoránka
polohrubá mouka
drcený kmín

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Pokud je zelí dlouhé, překrájíme ho. Do zelí přidáme vejce, kmín, sůl, pepř a majoránku podle chuti, stejně jako do bramboráků. Přidáme polohrubou mouku podle hustoty a vše důkladně promícháme. Z těsta smažíme na rozehřátém lívanečníku malé zelňáčky dozlatova. Zelňáky se slaninou jsou vhodné k pivu ale i k večeři.
user-icon

autor petruse05


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňáky se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena