Vaření.czReceptyZelná polévka s kedlubnou a paprikou

Zelná polévka s kedlubnou a paprikou

Smetanová polévka z čerstvého zelí doplněná kedlubnou, paprikou a bramborem.


4.526x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
4 ksbrambory
250 mlsmetana
0.5 kskedluben
3-4 lžícehladká mouka
1 kspaprika červená
1 ksčervená cibule
1-2 snítkyčerstvý libeček
0.3 hlávkybílé zelí

podle potřeby

3 lžíceolej
1 lvývar

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželová nať

Postup přípravy

Zelí očistíme a nakrouháme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Kedlubnu zbavíme slupky a nakrájíme na nudličky. Papriku omyjeme, očistíme od jadérek a nakrájíme na proužky. Oloupané syrové brambory rozkrojíme na čtvrtiny. Na rozehřátém oleji s máslem necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a vše restujeme ještě asi 2 minuty. Takto připravenou jíšku rozředíme vývarem, vložíme brambory, zelí, kedlubnu, papriku a snítku libečku. Vše ochutíme kmínem, opepříme a zakryté zvolna uvaříme doměkka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, krátce necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a usekanou petrželkou. Jemnou zelnou polévku s kedlubnou a červenou paprikou podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelná polévka s kedlubnou a paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena