Zelná polévka Kozíbrada

Velmi chutná varianta obvyklé zelné polévky. Osvědčený recept na sytou zelnou polévku s kousky slaniny a salámu.


3.06x
45 min
1×

Postup přípravy

Hlávkové zelí (případně kapustu) zbavíme vadných listů, omyjeme, odstraníme košťály a nakrájíme na větší kusy v podobě prodloužených trojúhelníků. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

Nakrájené brambory dáme vařit společně se zelím do hovězího vývaru, nebo osolené vařící vody, do které přidáme kmín. Smetanu dobře promícháme s hladkou moukou a tuto směs vlijeme do polévky, když jsou zelí a brambory již téměř uvařeny. Zelnou polévku dochutíme pepřem, octem, solí a krátce povaříme.

Mezitím rozpustíme na kostky krájenou slaninou, přidáme na kostičky krájený salám a společně se slaninou jej osmažíme do křupava. Uzeniny vsypeme do hotové polévky. Nakonec do zelné polévky přidáme čerstvé máslo.

Zelnou polévku Kozíbrada ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor Don Merops


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka Kozíbrada

Zpět na recept