Zelíčko od maminky

Skvěle zadělané kysané zelí s mrkví a masem.


3.620x
30 min

Ingredience

1 ksmrkev
2 ksmasox
500 gkuřecí maso
1 balíčekkysané zelí

podle chuti

cukr
sůl
ocet
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
1 kscibule

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, větší mrkev nastrouháme nahrubo. Maso nakrájíme na kostky. V kastrole na oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli a přidáme orestovat maso. Jakmile se zatáhne a trochu propeče, osolíme jej a opepříme, přidáme dvě kostky hovězího masoxu. Až se masox rozpustí, přilijeme kysané zelí i s nálevem, přimícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a vše necháme asi 10 minut dusit. Kontrolujeme, mícháme a případně doléváme vodu. Zelí zahustíme nejlépe máslovou jíškou, ale i hotová granulovaná poslouží stejně. Nakonec dochutíme octem a cukrem. Zelíčko od maminky podáváme s bramborovým knedlíkem nebo tmavým pečivem.
user-icon

autor Pitri.s1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelíčko od maminky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena