Zelí proložené mletým masem a rýží

Jednoduchý recept na chutné, levné a rychlé jídlo.


3.284x
60 min
1×

Postup přípravy

Na recept klidně můžeme použít sáčkovou rýži, protože je levná a konzistencí a chutí se do pokrmu více hodí.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Míchané mleté maso osolíme, opepříme, můžeme dát trochu kmínu, mleté papriky a také vmíchat pár stroužků prolisovaného česneku. Záleží na chuti. Masovou směs důkladně promícháme. Poté na dno menší zapékací misky rozložíme jedno balení zelí. Na něj rovnoměrně rozprostřeme polovinu rýže a ni masovou směs. Na směs položíme zbylou rýží a vše zakončíme druhým balíčkem zelí.

Misku zakryjeme a dáme péct do trouby tak na 50 minut. Po uplynutí této doby polijeme pokrm rovnoměrně smetanou a dopékáme ještě zhruba 10 - 15 minut bez zakrytí.

Zelí proložené mletým masem a rýží ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelí proložené mletým masem a rýží

Zpět na recept