Zelený salát se zálivkou

Recept na rychlý a chutný salát. Hodí se k dobrému masíčku nejen z grilu.


3.511x
20 min

Postup přípravy

Hlávkový nebo ledový salát dobře umyjeme a necháme okapat. Zatím si omyjeme čerstvou naťovou cibulku a také mladý česnek i s natí, bohužel zde se asi nedá koupit, ale kdo má zahradu, může použít. Ostatní vezmou česnek klasický, asi 3 stroužky.

Do větší mísy natrháme salát, cibulku nakrájíme asi na půl centimetrové kousky (nebo jemněji), jak kdo má rád. Česnek i s natí podobně jako cibulku, stroužky nakrájíme tence. Přidáme do mísy a promícháme. Mírně posolíme a pokapeme červeným vinným octem a zalijeme olivovým olejem. Zelený salát ještě jednou zamícháme a necháme rozložit vůně.

Zelený salát se zálivkou podáváme nejlépe jako přílohu k masu.
user-icon

autor blankat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelený salát se zálivkou

Zpět na recept