Zeleninový špíz

Středomořský zeleninový "Mediterán" špíz.


3.135x
30 min
1×

Ingredience

1 kscuketa
2 ksčervená cibule
4 ksbaklažán
1 ksčervená paprika silnostěnná
1 kszelená paprika silnostěnná
1 ksžlutá paprika silnostěnná

zálivka

1 stroužekčesnek
sůl
pepř
1 lžíceolivový olej
2 lžícecitronová šťáva
1 lžícerozmarýn - čerstvý

zálivka 1

1 ksrajče
15 ksolivy
1 lžičkaolivový olej

příloha

10 plátkůveka chlebíčková

Postup přípravy

Očištěnou po délce rozřezanou cuketu a papriky nakrájíme na 2,5 cm kostky. Baklažány nakrájíme na čtyři díly po délce a červenou cibuli na 8-8 stejných dílů. Nakrájenou zeleninu smícháme v misce. K citrónové šťávě přikapáme olej, přidáme česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Tímto nálevem zalijeme nakrájenou zeleninu v misce. V chladu necháme 15 min. Nakrájenou zeleninu střídavě napichujeme (střídání barev) na špejle. Ve středně vyhřáté troubě grilujeme cca 10-12 min. Vícekrát je pootočíme, aby byla zelenina po celém obvodu červenohnědá. Hotový zeleninový špíz necháme odkapat a servírujeme ho se suchou vekovou topinkou a s rajčato-olivovým salátem. Příloha: rajčato-olivový salát (rajčata bez dužiny nakrájet na proužky, olivy vykostěné rozřezané na půl a pokapané olivovým olejem) suché topinky z krajíců chlebíčkové veky.
user-icon

autor Laco-Hasan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena