Zeleninový salát se sójou a sýrem

Vydatný salát, který zasytí i bez přílohy. Z nejrůznějších druhů zeleniny, sójových nudliček a sýru balkánského typu.


3.919x
45 min

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme stopek a zrníček, oba druhy nakrájíme na kostky. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Můžeme si najemno nastrouhat i bílé zelí. Zeleninu dáme do větší mísy a promícháme i s klíčky. Prosolíme a okořeníme - provensálským kořením, bazalkou, tymiánem, sušeným celerem a trochou sušeného česneku. Ochutíme pár kapkami citronové šťávy. Necháme rozležet.

Mezitím si na kolečka nakrájíme očištěný pórek, oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Na pánvi rozpálíme asi lžíci olivového oleje a pórek osmahneme, abychom trochu utlumili palčivou chuť. Česnek přidáme těsně před odstavením z plamene a směs necháme trochu vychladnout.

Sójové nudličky vsypeme do vroucí vody se lžičkou soli. Vaříme podle návodu na obalu, obvykle 15 - 20 minut. Poté slijeme a vymačkáme ze sóji přebytečnou vodu. Po vychladnutí nakrájíme na menší kousky.

Okořeněnou zeleninu v míse promícháme s osmaženým pórkem, přidáme sóju a sýr, který nemusíme strouhat, jen ho mezi prsty rozdrobíme. Použijeme sýr balkánského typu, ale může být i niva. Vše promícháme.

Zeleninový salát se sójou a sýrem podáváme ihned jako samostatný chod bez jakékoliv přílohy. Je vydatný sám o sobě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový salát se sójou a sýrem

Zpět na recept