Saláty propereme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme nečistot a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Připravíme si zálivku - v misce promícháme olivový olej s vodou, citronovou šťávou, solí, prolisovaným česnekem a pepřem. Zeleninu v míse promícháme, zalijeme zálivkou, opět promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Zeleninový salát s česnekovou zálivkou rozdělíme na talíře, dozdobíme měsíčkem citronu a ihned podáváme jako lehký a dietní hlavní chod. Přikusovat můžeme čerstvou či opečenou bagetku.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.

Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.

Autor:Michy




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena