Příprava na svíčkovou vám během celého roku zabere minimum času. Připravuji si vždy 2 - 3 dávky.
Hodnocení
4.8
/ 5 (32x)
Chutnalo
1x
Ingredience
7 lžic
cukr
5 lžic
sůl
4 lžíce
ocet
50 dkg
cibule
70 dkg
celer
1 kg
mrkev
50 dkg
petržel
10 ks
bobkový list
1 lžíce
nové koření
2 lžíce
pepř
podle potřeby
voda
Postup přípravy
Zeleninu nastrouháme na plátky, popřípadě nakrájíme na kostičky.
Zeleninu dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme koření svázané v plátýnku,cukr, sůl, ocet a uvaříme doměkka. Koření vyjmeme, rozmixujeme a hmotu ještě chvilku povaříme.
Zeleninový protlak pod svíčkovou ještě za horka plníme do skleniček. Sterilujeme 20 minut při 90°C.