Zeleninovo-kuřecí salát

Což takhle obohatit lehký zeleninový salát s lahodnými kuřecími kousky?


3.618x
0

Ingredience

3 plátkykuřecí prsa

zálivka

2 stroužkyčesnek
1 kelímekbílý jogurt
1 balíčekmajonézy v sáčku (Poličanka)

těstíčko

2-3 stroužkyčesnek
150 ghladká mouka
1 lžičkamletá sladká paprika
1 špetkamletý černý pepř
1.5 lžičkykoření na kuře

podle chuti

pažitka

salát

4 ksrajče
1 hlávkasalát
2 ksžlutá paprika

marináda

250 mlpodmáslí

podle potřeby

slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a alespoň na 2-3 hodiny naložíme do podmáslí a dáme do chladničky. Nejlepší je však nechat prsa v podmáslí odležet přes noc. Po vyjmutí necháme maso okapat. Zatím si připravíme směs na obalení. Smícháme hladkou mouku, sůl, pepř, sladkou papriku, koření na kuře a prolisovaný česnek. V této okořeněné mouce postupně po kouscích obalujeme maso a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Kuřecí kousky by měly mít krásně křupavou kůrčičku. Na chvilku je zabalíme do papírových ubrousků, aby se odsál přebytečný tuk. Salát si připravíme z paprik nakrájených na proužky a zbavených jádřince, natrhaných listů salátu a na kostičky či půlměsíčky pokrájených rajčat. Zeleninu promícháme či poskládáme podle své fantazie. Do salátu přidáme kuřecí maso a zalijeme dresinkem z majonézy, bílého jogurtu, prolisovaného česneku a pažitky. Po zalití dresinkem ihned zeleninovo-kuřecí salát podáváme, aby se křehký obal masa nerozmočil.
user-icon

autor Bibík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninovo-kuřecí salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena