Vaření.czReceptyZeleninové telecí závitky

Zeleninové telecí závitky

Mrkev, kedluben, kapusta - skvělý doplněk telecího masa.


4.77x
45 min

Ingredience

600 gbrambory
4 lžičkymajoránka
400 gmrkev
0.5 hlávkykapusta
2 kskedluben
600 gtelecí kýta
3 lžícemáslo na opékání

omáčka

4 lžíceolej
0.5 lžičkysůl
3 lžícesmetana
2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkymletý bílý pepř
300 mlzeleninový vývar

podle chuti

sůl
drcený pepř

Postup přípravy

Očištěnou mrkev a oloupané kedlubny nakrájíme ozdobným nožem na kostky a krátce povaříme v osolené vodě. Z kapusty seřízneme silná žebra a listy spaříme horkou vodou. Veškerou zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Telecí kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou (chutnější je čerstvá). Na každý plátek položíme list kapusty, zavineme a spíchneme dvěma párátky. Rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme. Vyndáme je a udržujeme teplé. Do výpeku nasypeme mouku a zprudka ji orestujeme. Zalijme vývarem a necháme provařit. Pak omáčku přecedíme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Ještě krátce prohřejeme. Zeleninu společně s brambory opečeme na rozpáleném másle a krátce podusíme. Závitky podáváme se zeleninou a přelité omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové telecí závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena