Zeleninové telecí závitky

Mrkev, kedluben, kapusta - skvělý doplněk telecího masa.


4.77x
45 min

Postup přípravy

Očištěnou mrkev a oloupané kedlubny nakrájíme ozdobným nožem na kostky a krátce povaříme v osolené vodě. Z kapusty seřízneme silná žebra a listy spaříme horkou vodou. Veškerou zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

Telecí kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou (chutnější je čerstvá). Na každý plátek položíme list kapusty, zavineme a spíchneme dvěma párátky.

Rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme. Vyndáme je a udržujeme teplé.

Do výpeku nasypeme mouku a zprudka ji orestujeme. Zalijme vývarem a necháme provařit. Pak omáčku přecedíme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Ještě krátce prohřejeme.

Zeleninu společně s brambory opečeme na rozpáleném másle a krátce podusíme. Závitky podáváme se zeleninou a přelité omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové telecí závitky

Zpět na recept