Zeleninová tortilla se sýrem feta

Nejčastěji se tortilly plní kuřecím masem, zeleninou a různými dresinky či zakysanou smetanou. Tento recept je na čistě zeleninovou verzi s výrazným sýrem.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Hrášek prohřejeme v malém množství vody. Ale jen krátce, aby neztratil svěží zelenou barvu. Rozmražený hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem. Hráškové pyré dochutíme olivovým olejem, čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a podle chuti osolíme.

Dýňová semínka opražíme na sucho na pánvi.

Tortillu lehce navlhčíme vodou a prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Bude se s ní opět dobře pracovat. Teplou tortillu potřeme nejdříve hráškovým pyré, posypeme praženými semínky a rozdrobeným sýrem. Jako poslední přidáme čerstvé lístky rukoly nebo baby špenátu (případně obou) a tortillu zavineme. Pokud jsme nepracovali dostatečně rychle a tortilla nám ztvrdla, můžeme ji ještě krátce rozehřát. Ale tomuto kroku se snažíme vyhnout.

Zeleninové tortilly se sýrem feta ihned podáváme. Pro efekt je můžeme rozkrojit na půlky a ozdobit zbylými lístky čerstvých bylinek.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová tortilla se sýrem feta

Zpět na recept