Hrášek prohřejeme v malém množství vody. Ale jen krátce, aby neztratil svěží zelenou barvu. Rozmražený hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem. Hráškové pyré dochutíme olivovým olejem, čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
Dýňová semínka opražíme na sucho na pánvi.
Tortillu lehce navlhčíme vodou a prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Bude se s ní opět dobře pracovat. Teplou tortillu potřeme nejdříve hráškovým pyré, posypeme praženými semínky a rozdrobeným sýrem. Jako poslední přidáme čerstvé lístky rukoly nebo baby špenátu (případně obou) a tortillu zavineme. Pokud jsme nepracovali dostatečně rychle a tortilla nám ztvrdla, můžeme ji ještě krátce rozehřát. Ale tomuto kroku se snažíme vyhnout.
Zeleninové tortilly se sýrem feta ihned podáváme. Pro efekt je můžeme rozkrojit na půlky a ozdobit zbylými lístky čerstvých bylinek.